Dag van het Leerlingenvervoer, een jaarlijks congres voor vakgenoten

Locatie Terugblik Sprekers 2022 Programma 2022
de Dag van het Leerlingenvervoer in de Vereeniging in Nijmegen Terugblijk op de vorige versies van de Dag van het Leerlingenvervoer Programma Dag van het leerlingenvervoer
REGISTREER JE NU, voor de DAG VAN HET LEERLINGENVERVOER 2022

Dag van het Leerlingenvervoer, een jaarlijks congres voor vakgenoten

Jaarlijks organiseert het team van Carolien Aalders Training en Advies in Leerlingenvervoer de Dag van het Leerlingenvervoer. Een jaarlijks congres voor vakgenoten. Dit congres is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder de vele collega’s die zich dagelijks met de organisatie van het leerlingenvervoer bezig houden. Door Corona is het in 2021 niet mogelijk geweest om het congres te organiseren, maar we pakken de draad in 2022 graag weer op.

Tijdens de vorige edities van het congres hebben wij iedere keer weer een interessant programma kunnen bieden. Deskundigen, die vanuit hun werkervaring en/of als ervaringsdeskundige te maken hebben met leerlingenvervoer, delen op deze dag nuttige informatie met ons. De reacties van de deelnemers waren steeds zeer positief. We proberen dan ook een zeer gevarieerd programma te bieden met inspirerende gasten. Iedere spreker heeft vanuit zijn of haar eigen expertise een interessante boodschap. Redenen genoeg om ook aanwezig te zijn bij het volgende congres op 4 oktober 2022. De laatste editie was op 23 januari 2020. Bij de rubriek “Terugblik” is te lezen hoe deze dag is verlopen.

Schrijf je in

Wil je er zeker van zijn dat je erbij bent? Registreer je dan voor de

DAG VAN HET LEERLINGENVERVOER op 4 oktober 2022

Tijdens de editie van 2022 zullen wij opnieuw een gevarieerd programma aanbieden. We zijn druk bezig met de voorbereidingen en zullen een inspirerend programma kunnen bieden. De sprekers zijn bekend en de programmering volgt op korte termijn. Ben je nieuwsgierig naar onze sprekers, klik dan hier of hierboven op “sprekers 2022”.

Goede doel – Save the children

Als we het hebben over leerlingenvervoer, dan hebben we het automatisch over kinderen. Met elkaar doen we ons uiterste best om de bekostiging van het vervoer naar school te regelen voor die kinderen die, vanwege een beperking en/of geloofsovertuiging, verder weg van school wonen. Dit doen we in het besef dat veel kinderen door hun beperking ook in het dagelijks leven veel problemen ervaren. Gelukkig zijn er hiervoor meerdere initiatieven om deze kinderen uit hun isolement te halen.

Iedere editie van “de Dag van het leerlingenvervoer” zoeken wij een goed doel en doneren wij minimaal € 10,00 per deelnemer. Op deze manier hebben wij verschillende initiatieven met een bijdrage gesteund zoals bijvoorbeeld: Stichting het gehandicapte kind, de Cliniclowns en Fonds verstandelijk gehandicapten.

Voor dit jaar hebben wij gemeend dat de situatie in de wereld rechtvaardigt dat wij verder kijken dan onze landsgrenzen. We zien dat in veel landen de basisbehoeften van de kinderen niet meer kunnen worden geboden vanwege bijvoorbeeld oorlog en klimaatverandering. Dagelijks zien we daarvan de gevolgen in de media. Om die reden schenken we onze bijdrage dit jaar aan “Save the children”.