Dag van het Leerlingenvervoer in de Vereeniging in Nijmegen

Vanwege de prettige sfeer, die voor ons erg belangrijk is, organiseren we de landelijke “Dag van het Leerlingenvervoer” 2021 opnieuw in concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen.Concertgebouw De Vereeniging is al meer dan honderd jaar het culturele centrum en een icoon van Nijmegen. In de loop der tijd is de kwaliteit van het gebouw door het intensieve gebruik en diverse aanpassingen flink aangetast, maar van 2014 tot 2019 is De Vereeniging, compleet, volgens een integraal masterplan, gerenoveerd. Dit integrale masterplan, gemaakt door architectenbureau Braaksma & Roos, zorgt ervoor dat de geschiedenis van Concertgebouw De Vereeniging bewaard wordt met inbegrip van de eisen van de moderne tijd.

In haar 100 jarig bestaan is De Vereeniging een bijzonder Rijksmonument. Uitgegroeid tot regionaal congrescentrum, podium van de stad voor allerlei evenementen, het zenuwcentrum van de Vierdaagse, internationaal geroemd en erkend om zijn akoestiek bij klassieke concerten en met een inmiddels halve eeuw historie op het gebied van de lichtere muziekgenres. Van Edith Piaf tot the Golden Earring en van Brian Ferry tot Ilse de Lange.

In de zomer van 2015 zijn de publieksruimtes gerenoveerd. De voorgevel en de foyer zijn in oude, transparante staat teruggebracht. Het restaurant en het café zijn samengevoegd, de garderobe is verplaatst en de toiletgroepen zijn gemoderniseerd en ondergronds uitgebreid. De entree, de vestibule en het grand café zijn toegankelijk zonder toegangskaarten. Hierdoor is het voorgebouw een inspirerende ontmoetingsplek geworden, die ook gebruikt kan worden als ruimte voor presentaties, borrels, diners en feesten.

Ook in 2018/2019 stond De Vereeniging bijna twee jaar in de steigers. Maar dan vooral backstage. De ruimtes voldeden namelijk niet meer aan de eisen van deze tijd: de opslagruimtes waren te klein, laden en lossen was complex en veroorzaakte overlast voor omwonenden, de artiestenfoyer was veel te compact voor orkesten en andere grote gezelschappen en er waren te weinig kleedkamers. Er is onder andere een geheel nieuwe backstage en artiestenfoyer gerealiseerd. Ook hebben de trappentoren, de kleine concertzaal, diverse foyers en de sociëteitskamer een flinke opknapbeurt gekregen en is het restaurant gerestyled. Tot slot is de entree volledig vernieuwd: prachtige schuifdeuren, imposante dubbele trappen en moderne kroonluchters geven je nu een warm welkom in de Vereeniging.

Op 30 november 2019 is het vernieuwde Concertgebouw De Vereeniging feestelijk heropend.

Met de maximaal 110 parkeerplaatsen, een ondergrondse stadsparkeergarage om de hoek en de ligging op nog geen vijf minuten lopen van het Centraal Station Nijmegen is De Vereeniging prima bereikbaar.

Concertgebouw “De Vereeniging” Keizer Karelplein 2d 6511 NC NIJMEGEN